081-38254765

مقالات طراحی سایت

cPanel چیست و چه کاربردی دارد

cPanel چیست؟

cPanel چیست؟ یک کنترل پنل محبوب در بین توسعه دهندگان وب و شرکت های میزبانی وب می باشد. معمولاً با مدیر میزبان وب جفت می شود و هر دو مؤلفه با هم کار می کنند ولی هر کدام از ان ها نقش های جداگانه ای دارند.

Web Host Manager کنترل اداری روی سرور را فراهم می کند. علاوه بر تنظیمات سرور، WHM چندین حساب ایجاد می کند و بیش از یک وب سایت را مدیریت می کند.

بنابراین سی پنل یک داشبورد کنترلی است که به شما کمک می کند سرور میزبان وب خود را با استفاده از یک رابط مبتنی بر وب که برای کاربر راحت است، مدیریت کنید.

به ویژه در میان هاست های مشترک محبوب است، و یک راه عملی کم هزینه می باشد. علاوه بر این، داشبورد سی پنل فایل های مختلف وب، MySQL، آمار، ردیابی داده ها و ویژگی های seo را ارائه می دهد.

این سیستم مشابه یک برنامه دسکتاپ عمل می کند. که با ان می توانید به جای اجرای دستورات پیچیده، اقداماتی را از یک داشبورد کاربر پسند انجام دهید.

چگونه از سی پنل استفاده کنیم:

cpanel چیست

سی پنل را می توان در انواع میزبانی از جمله هاست اشتراکی، اختصاصی و مدیریت شده وردپرس استفاده کرد. ان انتخاب خوبی برای مبتدیانی است که به دنبال راه حل ساده کنترل پنل هستند.

حال با فرض اینکه هاست شما از cPanel استفاده می کند، هاست شما باید یک لینک مستقیم برای دسترسی به cPanel در جایی از ایمیل های خوش آمدگویی به شما ارائه دهد. اما اگر نتوانستید آن پیوند را پیدا کنید، از میانبر ها برای دسترسی به داشبورد سایت خودتان استفاده کنید. به عبارتی:

  1. اگر URL سایت شما با http شروع می شود ، :2082 را به انتهای دامنه خود اضافه کنید.
  2. اگر URL سایت شما با https شروع می شود ، :2083 را به انتهای دامنه خود اضافه کنید.

کاربرد های cPanel چیست و چگونه میتوان از آن ها بهره برد؟

  • اکثر هاست ها به شما امکان دسترسی  به قسمت نصب خودکار را در داشبورد سی پنل می دهند. درنتیجه شما می توانید وردپرس و نرم افزار های دیگر را به راحتی روی سیستم خود نصب کنید.
  • شما بوسیله این داشبورد می توانید یک حساب ایمیل جدید برای خود ایجاد کنید.
  • همچنین سی پنل به شما این امکان را می دهد که دو نوع دامنه برای وبسایت خود بسازید که شامل دامنه های مستقل و زیر دامنه ها هستند. برای افزودن اینها باید به قسمت domains بروید و دامنه را ایجاد کنید.
  • از دیگر کاربرد های این داشبورد کنترلی آپلود و مدیریت فایل ها است. cPanel یک رابط مبتنی بر وب برای کمک به مدیریت فایل‌ها به نام File Manager ارائه می‌کند.
  • شما با سی پنل می توانید از سایت خود بک اپ بگیرید و به صورت دستی نسخه پشتیبان ایجاد کنید. برای این کار به دنبال گزینه های Backup یا Backup Wizard در بخش Files بگردید.

چه جایگزین هایی برای سی پنل وجود دارد:

 در واقع چندین جایگزین برای ان وجود دارند اما از آنجایی که هر ارائه دهنده میزبانی متفاوت است، باید با هر میزبان احتمالی بررسی کنید تا بدانید از چه پانل های کنترلی استفاده می کنند.

برای مثال هاستینگر، برای تمام برنامه های میزبانی وب در دسترس می باشد و بسیار شبیه سی پنل است.

داشبورد cPanel یک رابط کاربری ساده است که به شما این امکان را  می دهد که در زمان انتخاب یک ویژگی یک نوار کناری در سمت چپ ظاهر شود.

این کار باعث می‌شود بدون نیاز به بازگشت به بخش‌های دیگر به راحتی پیمایش کنید، و به اسانی هاست سایت را مدیریت کنید.

خلاصه مطلب :

ما در این مقاله به معرفی مفهوم سیستم مدیریت وب سایت یا cpanel چیست پرداختیم. همچنین به طور خلاصه با چگونگی کارکرد آن آشنا شدیم.

در واقع سی پنل کاربرد های بسیاری دارد که ما در این مقاله سعی کردیم به طور چکیده به تمامی این کاربرد ها بپردازیم امید مورد توجه شما کاربران گرامی قرار گرفته باشد.

لیست مقالات مرتبط :

افزونه وردپرس چیست و چگونه کار میکند

نحوه تبدیل Adobe XD به وردپرس چگونه است؟

طراحی سایت

طراحی سایت در شیراز

نحوه ساخت جدول قیمت گذاری در وردپرس

طراحی سایت وردپرس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *